CAMheads CNC Router Forum By: CAMaster CNC

Go Back   CAMheads CNC Router Forum By: CAMaster CNC > Software > Vectric - Aspire

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-23-2013, 04:09 PM
Mick Martin's Avatar
Mick Martin Mick Martin is offline
CAMaster Cobra Owner (MOD, KOTR)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Federal Way, WA
Posts: 3,353
Default Where to place the post processor in Aspire or V-Carve Pro

Do not use the post processor the comes with Aspire or V-Carve Pro, CAMaster and Wincnc have written specific post processors for CAMaster machines.

Either download the post processor for your specific machine off the forum or contact one of the Knights, Moderators or CAMaster.

- Next start Aspire or V-Carve Pro.



- Click on 'file' in the upper left hand corner.
- In the drop-down menu, click on 'Open Application Data Folder'.



- Double click on the PostP folder.



- Create a new folder called un-used PP.
- MOVE all the files (not the folders) into your new folder.
- Now copy the post processor you saved into the original PostP folder (it should be the only file) there will be folders.



- Close all the folders.
- Restart Aspire or V-Carve Pro.
__________________
Mick Martin
mickmartin3@comcast.net
CAMaster Cobra 508 ATC + Recoil + Popup Pins
Digitize Touch Probe
Wincnc Handheld Serial Keypad + Wireless Pendant
Hurricane vacuum
WinCNC + Aspire 8 + PhotoVCarve + EnRoute 5
http://dropc.am/p/eaLXUP
www.customarchitecturalsignage.com
www.mickmartinwoodworking.com/

The search function on the forum is your best friend!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-23-2013, 04:10 PM
Mick Martin's Avatar
Mick Martin Mick Martin is offline
CAMaster Cobra Owner (MOD, KOTR)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Federal Way, WA
Posts: 3,353
Default

Continued

Check to see if the post processor is installed correctly

- Start Aspire or V-Carve Pro.
- Click on create new file.
- Enter width 5, Height 5, Thickness 1, Z0 wherever you want (these are just values not important)
- Click OK.
- Click on the toolpath tab icon.



- Click on the save toolpath icon.



See the section called post processor, if you click on the pull down menu you will only see one post processor unless you have a recoil in that case you will have two post processors.



I hope this helps ...... it is quicker to install the post processor than me making this message.
__________________
Mick Martin
mickmartin3@comcast.net
CAMaster Cobra 508 ATC + Recoil + Popup Pins
Digitize Touch Probe
Wincnc Handheld Serial Keypad + Wireless Pendant
Hurricane vacuum
WinCNC + Aspire 8 + PhotoVCarve + EnRoute 5
http://dropc.am/p/eaLXUP
www.customarchitecturalsignage.com
www.mickmartinwoodworking.com/

The search function on the forum is your best friend!
Reply With Quote
  #3  
Old 06-23-2013, 07:52 PM
Mark Johnston Mark Johnston is offline
CAMaster Owner
 
Join Date: Dec 2009
Location: Prescott AZ
Posts: 806
Default

Hi Mick,

I noticed when I updated to Aspire 4.0 that Vectric has 6 CAMaster post processors included with their software now. I assumed that CAMaster provided them, of course I know what it is to assume.

Just to clarify should we or at least the new guys use these or continue to get them from CAMaster?

Nice write up by the way.

Mark
__________________
MC4848 (mini Cobra) 48 by 48
Mach3
Aspire 8.0
Reply With Quote
  #4  
Old 06-23-2013, 08:01 PM
Mick Martin's Avatar
Mick Martin Mick Martin is offline
CAMaster Cobra Owner (MOD, KOTR)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Federal Way, WA
Posts: 3,353
Default

Quote:
Originally Posted by Mark Johnston View Post

Just to clarify should we or at least the new guys use these or continue to get them from CAMaster?

Mark
Mark,
Good point I would use the post processor designed by CAMaster and Wincnc, I just viewed the post processor that Vectric provides with it's software and it's not the current version, there have been some changes made to the CAMaster version.

F[FC] XY"
F[FP] Z"

Feed rates for XYZ are not included in the Aspire post processor version
__________________
Mick Martin
mickmartin3@comcast.net
CAMaster Cobra 508 ATC + Recoil + Popup Pins
Digitize Touch Probe
Wincnc Handheld Serial Keypad + Wireless Pendant
Hurricane vacuum
WinCNC + Aspire 8 + PhotoVCarve + EnRoute 5
http://dropc.am/p/eaLXUP
www.customarchitecturalsignage.com
www.mickmartinwoodworking.com/

The search function on the forum is your best friend!

Last edited by Mick Martin; 06-23-2013 at 08:07 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-25-2013, 09:31 PM
sscooter sscooter is offline
CAMaster Owner
 
Join Date: Oct 2011
Location: Dewey, AZ
Posts: 117
Default

Mick
I have used the PP's from Aspire 3.5,4.0 and have no problems that I know of. If there are better ones here on the forum, were do we find them? I would need the ones for a Stinger1, Stinger1 FTC, and Stinger1 W/Recoil.

Thanks Again
__________________
Chuck Andries aka sscooter
Stinger 1 FTC with Recoil circa 2011
WinCNC Version 2.5.01
Aspire 8.514
and a couple of kegs of my Aspire Homebrew
sscooter@verizon.net
Reply With Quote
  #6  
Old 06-25-2013, 11:27 PM
Mick Martin's Avatar
Mick Martin Mick Martin is offline
CAMaster Cobra Owner (MOD, KOTR)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Federal Way, WA
Posts: 3,353
Default

Quote:
Originally Posted by sscooter View Post
Mick
I have used the PP's from Aspire 3.5,4.0 and have no problems that I know of. If there are better ones here on the forum, were do we find them? I would need the ones for a Stinger1, Stinger1 FTC, and Stinger1 W/Recoil.

Thanks Again
Here you go Chuck, these post processors are for an FTC machine, do you have the auto on/off relay? Keep you old post processor and add these.
Attached Files
File Type: pp CAMaster_Wrap-X2A_FTC.pp (3.9 KB, 38 views)
File Type: pp Wincnc_ARC_FTC_Inch.pp (3.7 KB, 33 views)
__________________
Mick Martin
mickmartin3@comcast.net
CAMaster Cobra 508 ATC + Recoil + Popup Pins
Digitize Touch Probe
Wincnc Handheld Serial Keypad + Wireless Pendant
Hurricane vacuum
WinCNC + Aspire 8 + PhotoVCarve + EnRoute 5
http://dropc.am/p/eaLXUP
www.customarchitecturalsignage.com
www.mickmartinwoodworking.com/

The search function on the forum is your best friend!
Reply With Quote
  #7  
Old 06-26-2013, 12:01 AM
sscooter sscooter is offline
CAMaster Owner
 
Join Date: Oct 2011
Location: Dewey, AZ
Posts: 117
Default

Yes I have spindle on by G-code, I that's the main reason I ordered the FTC option. Now that I can use the FTC since fixing my INI file its pretty cool too!
__________________
Chuck Andries aka sscooter
Stinger 1 FTC with Recoil circa 2011
WinCNC Version 2.5.01
Aspire 8.514
and a couple of kegs of my Aspire Homebrew
sscooter@verizon.net
Reply With Quote
  #8  
Old 07-06-2013, 01:02 AM
TErb2012 TErb2012 is offline
CAMhead Friend
 
Join Date: Jul 2012
Location: Quantico, VA
Posts: 52
Default

Can someone please send me the PP's please.
__________________
Terry Erb
CAMaster Stinger 1, Recoil, Spindle
Aspire 4.5
WinCNC
Reply With Quote
  #9  
Old 07-06-2013, 08:38 AM
Gary Campbell's Avatar
Gary Campbell Gary Campbell is offline
CNC Tech & Trainer
 
Join Date: Dec 2012
Location: Marquette, MI USA
Posts: 2,336
Default

Terry, et al...
CAMaster posts are on the forum for Download in the Owners Only section: CAMheads CNC Router Forum By: CAMaster CNC > CAMaster Machines > CAMaster Owners Only > CAMaster Tech > CAMaster Post > Vectric Post
__________________
Gary Campbell
CNC Technology and Training
Control & ATC Retrofits
GCnC411@gmail.com
https://www.youtube.com/user/Islaww1/videos

"There are 10 kinds of people in the world. Those that understand binary logic, and those who don't"
Reply With Quote
  #10  
Old 07-13-2013, 03:44 PM
TErb2012 TErb2012 is offline
CAMhead Friend
 
Join Date: Jul 2012
Location: Quantico, VA
Posts: 52
Default What now???

Good afternoon all, so I read this post thoroughly and twice for that fact. Much like "sscooter" I've used PP from 3.5 and 4 with no problem. However since then I followed the recommendations from many on this forum and updated my PP with the ones listed in the users Forum.

Following the directions carefully I placed the PP in the exact location identified in the previous post. I recently prepared a project to be machined and saved the toolpaths with the new PP and encountered the following error when I tried to run them on my Stinger 1. While in the WINCNC menu I can no longer use the view button without encountering the same error message depicted in the attached pic. I wanted to double check myself to see if I did something wrong and loaded one of my toolpaths with the older PP and everything worked fine.

I can easily load the PP that came with Aspire 4 however, if these are in fact the correct/most updated PP I should be using I'd prefer to use them. Any help will be greatly appreciated.


Here are the PP I downloaded for my Stinger 1 equipped with a Recoil.
CAMaster_Arcs_inch
CAMaster_Recoil_X2A_IN
CAMaster_Stinger_IN
Attached Images
File Type: jpg Error Message.jpg (91.6 KB, 36 views)
__________________
Terry Erb
CAMaster Stinger 1, Recoil, Spindle
Aspire 4.5
WinCNC

Last edited by TErb2012; 07-13-2013 at 03:49 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.